Donderdag 16 september 2010

S Ochtends wordt ik (Emily) helemaal geradbraakt wakker van de slechte nacht die ik gehad heb. Ik kon ondanks de vermoeidheid niet slapen. Waarschijnlijk de nieuwe omgeving, maar daar moetik maar snel aan wennen want anders slaap ik straks de hele vakantie niet.

Na een uitgebreid ontbijt worden we om 9 uur opgehaald door de shuttlebus. Na 20 minuutjes rijden komen we op Dusseldorf aan. Veels te vroeg natuurlijk. Maar daardoor rustig de tijd om nog even te zitten, koffer weer open te maken voor zalfje voor de huid (waarmee het niet zo goed gaat) en net hebben we ingecheckt. Dat verliep allemaal voorspoedig.

Om 13:00 uur vertrok ons vliegtuig naar LA. Toen we gingen zitten merkten we dat het vliegtuig niks anders was dan Transavia veevervoer (een vlucht naar Turkije ofzo). Weinig beenruimte en daar hebben wij ons natuurlijk aan geergerd met onze lange benen. Verder is er werkelijk niks te klagen over Air Berlin! Gratis drinken, 2x gratis en lekker eten en voor iedere passagier een kussentje en een deken. Ben heeft gedurende de 12 uur durende vlucht 2 films en een topgear gekeken en ik heb eigenlijk de hele vlucht een poging tot slapen gedaan (helaas geen groot succes) en een paar sudoku's gedaan.

Na 12 uur vliegen komen we aan op LAX. De eerste indruk van het vliegveld was: gebouwd in de jaren 80 ofzo en sinds dien niks meer aan gedaan. Het klopte niet helemaal met de verwachting die wij hadden bij een vliegveld van een wereldstad. Toen de lange rijen van de security door. Bij de paspoort controle willen ze niet alleen in je paspoort kijken maar ook alle vingerafdrukken (van AL je vingers) en een foto! Daarna nog een rij om alle bagage te controleren. Ze wilden nog van ons weten wat we hier kwamen doen en vooral of we niet stiekem vlees in onze tassen hadden. Maar we mochten doorlopen! Al met al was het toch 1,5 uur later. Toen naar de uitgang en richting de autoverhuur. We werden met een shuttle opgehaald en naar de autoverhuur gebracht. Na het papierwerk mochten we een auto uitkiezen van 'intermediate' grootte. Helaas waren er net een paar mensen voor ons weggereden met een intermediate auto dus we hadden niet veel keus. Tot het grote verdriet van Ben wordt het een Toyota Corrola. Ik vind het prima, maar Ben wilde liever een Amerikaanse bak. Gelijk door naar het hotel, wat niet ver rijden was. Eerst kregen we een kamer die niet schoongemaakt was, maar we kregen gelijk een nieuwe kamer toen we het meldde. De kamer is ruim en netjes. We waren zo moe dat we maar gelijk naar bed gingen. Het was 8 uur bij ons maar dat betekent al 5 uur s ochtends in NL. Dus we waren erg moe.

Wilma

ik ga nu snel naar jullie verslag van vrijdag.....