Vrijdag 17 september 2010 - Universal Studio's
Vanochtend om 7 uur opgestaan. Lekker uitgerust natuurlijk door de lange nacht die we gemaakt hebben. Heerlijk geslapen op een heerlijk bed. Het (gratis) ontbijt in het hotel was prima. Niet veel keus maar we hebben toch lekker gegeten. Er waren broodjes die je kon roosteren en als beleg was er niet veel meer dan jam en andere suikerproducten. Verder yogurt en een banaan gehad. Het was buiten nog erg mistig en aardig koel. Na het ontbijt gingen we op weg naar de walmart om een tent e.d. te kopen. Op weg naar de Walmart het dichts in de buurt. Geen supercenter maar een gewone, die overigens nog 3 verdiepingen had en alles wat je maar nodig kan hebben ligt er zo ongeveer. Tent en spul gevonden en gekocht. Toen we buiten kwamen was de zon doorgebroken en het was een heerlijk temperatuurtje (rond de 20-25 graden). Toen moesten we de keus maken of we vandaag LA gingen bijkijken of naar Universal Studio's zouden gaan. We besluiten naar Universel Studio's te gaan omdat het morgen zaterdag is en het waarschijnlijk een stuk drukker is in het park.
Bij Universal Studio's weer een dikke rij, zoals overal: op het vliegveld, in de supermarkt. Alles gaat hier langzamer. Maar we hebben vakantie dus het maakt niet uit. In het park eerst in een spookhuis. Niet mijn ding. Een lopend spookhuis waar enge verklede mensen je laten schrikken! Ik vond het gruwelijk eng. Ben vond niet eng en snapte niet waarom ik er zsm uit wilde. Hahaha. Daarna naar de studio tour gegaan. Dat is een tour waar je in een wagentje wordt rondgeleid over het terrein waar alle films ed gemaakt worden. O.a. langs de sets van Desperste Housewives, Jaws. Maar ook straten die New York en of een straat in Europa moet voorstellen die in meerdere films worden gebruikt. Heel leuk om te zien. Verder zijn we naar shows geweest waar ze special effects laten zien en naar shows waar ze 3-D en 4-D films vertonen. Verder ook nog in een paar achtbanen. Die achtbanen zijn niet vergelijkbaar met Walibi maar wel leuk:)
Ben had een 'All you can eat-pass' gekocht voor 20$, dan mocht je zo veel eten als je wilde in de restaurants. DIt eten mocht je niet met iemand delen maar dat deden we natuurlijk wel. Want anders kon het nooit uit. We hebben met zn tweeen de pas er net uitgekregen, we kunnen ons echt niet voorstellen dat die pas uit kan als je alles alleen eet. Maar we hebben in het park ook al wel een paar hele dikke amerikanen gezien joh. Echt dik, tonnetje rond. Verder valt hier in LA tot nu toe op dat iedereen heel erg klein is. De meeste mensen zijn bijna 2 koppen kleiner dan ons.
Maar goed, hele leuke dag gehad in Universal Studio's, mijn huidje was na het drama van de afgelopen 2 dagen helemaal opgeknapt in een dagje zon. Op de terugweg konden we het niet laten even een stukje door Hollywood te rijden. Dus we hebben even over de Sunset Boulevard gereden. Om half 8 s avonds stonden daar al de rijen voor de clubs. Verder veel lichtjes en veel verkeer en alles ziet er iets minder 'crap' uit dan in de rest van LA. Wat ons opvalt is dat er weinig onderhoud is aan wegen en gebouwen. Het lijkt tientallen jaren geleden is gebouwd te zijn en daarna nooit meer wat aan gedaan. Verder is echt alles groot! Op de terugweg naar het hotel op een highway gereden met 7 banen dezelfde kant op! Echt groot.
Na zonsondergang wordt het snel koel en vochtig. Vanuit het hotel kunnen wij de vliegtuigen zien landen, maar nu is het zo mistig dat je de vliegtuigen niet eens meer ziet (en ze vliegen heel dichtbij langs). Huid meteen weer geirriteerd. Maar goed, als het morgen in de zon weer goed komt dan ben ik al tevreden. Ben zal snel even wat foto's van vandaag online zetten!
Ben zijnbijdrage
Net even opzoek gegaan naar een stekker omdat ik besloot dat ik die om 10 uur avonds nodig had. Ik wou een nederlandse stekkerdoos op een USA plug tapen zodat ik die brakke reisstekkers niet hoef te gebruiken en we meerdere dingen tegelijk op kunnen laden. Maargoed bij de 7eleven tegenover het hotel hadden ze het niet maar ze zeiden bij de Taget just down the block wel. Ik wou eerst lopen maar just down the block is toch al snel een uur heen lopen (6km ofzo) en dat is in de avond in Inglewood niet aan te raden ivm de mogelijke aanwezigheid van gewapende negerts. Na 10 min rijden kwam ik bij de Target, daar moet je ongeveer bij voorstellen dat de Saturn Groningen samen gemerged is met de Appie XL Assen en 1 etage van Ikea freaking HUGE. En dan moet je niet denken dat het om 10 uur wel rustige is want half usa loopt hier dan rond, net als in die ene South Park haha brave consumers Na 10 min zoeken had ik me stekker en $1,73 armer ging ik terug na het hotel. Even 10 kloten met de multitool en mijn usa euro stekker was een feit.
Laptop camera en navigatie liggen nu aan de lader: missie geslaagd
Die mensen bij de Universal Studios hebben de ogen ook in de zak zeg. Er kwamen zojuist 2 toekomstige wereldsterren voorbij en dan zien zij jullie niet eens (haha). Dus leuke dag gehad én de missie is geslaagd, super! Liefs, Wilma
Heey, Helemaal terecht! Ik zou ook eerst naar studio's gaan!!Leuk om te lezen dat het goed gaat!Veel plezier nog, ik ga zo mijn verjaardagsnacht in :D
Liefs!
Ik lees het al...allemaal mijn lengte daaro! Nóg een reden voor Lindy ook maar eens een kijkje te gaan nemen!;)
Hahaha emily een spookhuis....dat had je vantevoren ook niet gedacht zeker! Ik ga snel verder met jullie volgende berichtjes!