Woensdag 29 september 2010 Las Vegas - Death Valley
Vandaag vertrokken we naar Death Valley. Omdat we redelijk laat in bed lagen, vertrokken we pas om half 12. Na een paar uur rijden kwamen we in Death Valley aan. Een heel vreemd, dood bergachtig landschap. Heel bijzonder, bijna buitenaards op bepaalde plekken. We gingen naar het uitzichtpunt Dante's View, wat op een hoogte van ongeveer 1600 m ligt, wat uitkijkt op Badwater, wat op een hoogte van -86 m ligt (onder zeelevel dus). Badwater is een zoutvlakte waar ooit water heeft gestaan (heel lang geleden). Het loopt nu nog onder met een flood (als het regent in Death Valley dan regent het ook hee flink. De temperatuur was boven trouwens al behoorlijk warm. Daarna reden we naar het hotel (Furnace Creek Ranch) om in te checken. Toen we de koffers gedropt hadden gingen we verder. We reden nu naar Badwater (dat lage punt). Het was er echt heel erg warm (111 graden Fahrenheit; 44 graden) om half 5 smiddags. Na wat foto's reden we langs Artist Palette, een eenrichtingsweg waar het landschap echt bijzonder was. Daarna hebben we nog even gekeken bij Zabriskie point, waar de zon bijna onder ging. Daarna naar de hotel kamer, even afkoelen. Om 8uur gingen we eten en we bestelden samen 1 pizza omdat we niet zo heel veel honger hadden. Dat was maar goed ook, want de pizza was echt gigantisch groot!! En met zoooo veel kaas. Echt niet normaal.
Ik vónd alles al geweldig wat jullie zien en meemaken, maar nu ik lees dat de pizza's zo reusachtig zijn ben ik helemaaaaaal verkocht;)
Klinkt ook echt als superromantisch in de oren (niet de pizza, maar de viering van jullie vierjarig samenzijn!)! Wat een belevenissen!!!!!!!!!