Vrijdag 1 oktober 2010 Yosemite National Park dag 1

Vandaag zouden we naar Yosemite national park gaan. Vandaag zouden we de tioga pass over (een weg in het park door de bergen). Het is de hoogste weg in de USA waar je met de auto over mag (tussen mei en oktober/november, daarna dicht ivm sneeuw). We reden door een berglandschap met heel veel dennenbomen en verschillende meren en stroompjes. Heel mooi. We kwamen nog een stel vissers tegen die een goede vangst hadden.
Daarna reden we de vallei in, wat bekend staat om de watervallen de bekende berg de half dome. Er was (nu in de herfst) zelfs nog een waterval die nog niet droog stond. Later in de middag begon het te regenen. De eerste keer regen tijdens onze vakantie! Maar de temperatuur was nog prima. We gingen ergens in de vallei eten waar de eekhoorns tussen je benen door renden en op weg naar het hotel liep er een hert voor onze auto de weg over. Hij liep zo rustig dat we zelfs nog een foto konden maken! Nog geen beren hier gezien maar die zijn hier wel. Er wordt veel gewaarschuwd wat betreft eten in je auto laten liggen ed.
Onze hotelkamer is prima, daar even gerelaxt en daarna gaan eten.