Kennedy Space Center, Cape Canaveral 3/5

Vandaag gaan we naar Kennedy Space Center in Cape Canaveral, van NASA, waar raketten en in het verleden shuttles de lucht in gaan. Dit stond voor vandaag op de planning, omdat er een raketlancering op het programma staat! We gingen wat later weg dan normaal, want we verwachtten niet dat er voldoende te zien is om een hele dag te vullen en de raketlancering is om 2:46u. Bij binnenkomst hoorde we dat we na 1uur niet meer naar de plek konden waar we de lancering goed konden zien, dus we deden konden niet veel meer voor die tijd doen. We zijn toen eerst nog in een lanceringsimulator geweest, waarvan ze zeiden dat die ook bij astronautentraining gebruikt werd. Dat voelde echt heel raar, je voelt de g-krachten echt heel erg in je gezicht.
Daarna gingen we met de bus naar de plek waar je de lancering goed kon zien. Daar was een tribune waar je op kon gaan zitten, die om half 2/kw voor 2 al behoorlijk vol begon te worden, dus we kozen een goed plekje. Alles verliep zoals gepland, het weer was prachtig (we hebben ons wel heel goed ingesmeerd met factor 30 zonnebrandcreme), totdat bij T - 4 minutes (t=lancering) opeens een technische fout ontdekt wordt. Het aftellen werd stopgezet (on hold) en nu wachten om meer informatie. Wat we wel wisten is dat de ‘time window' tussen 2:46u en 4:46u was. Na heel lang wachten (ongeveer half 4) kwam er toch slecht nieuws: de lancering wordt 24 uur uitgesteld. Ze gaan het morgen weer proberen aangezien het ding heel gevaarlijk is omdat het al afgetankt was en al. Wij balen en terug naar het visitor center. Het was toch al een hele bijzondere ervaring om daar zo te zitten, maar we baalden wel. Terug in het visitor center nog naar een hele toffe 3-D Imax (heel groot scherm) gezien over de Hubble. Daarna gingen we even informeren hoe duur het is om je ticket te upgraden zodat we morgen toch weer kunnen komen voor de lancering. Nou dat was net niks dus we gaan het morgen nog een keer proberenJ