Miami - 14/5
Vandaag zijn we naar Miami Beach gereden. We kwamen op tijd aan, maar mochten nog niet in de kamer, helaas kon dat pas na 16uur. Aangezien het hotel 1 blok van het strand en ocean drive af ligt, gingen we daar even kijken. Op oceans drive zitten allemaal terrasjes naast elkaar met een ober voor de deur die je op hun terras wilde hebben. Dat irriteerde Ben behoorlijk na een paar honderd meter lopen, dus gingen we maar ergens zitten om te lunchen. Daarna zijn we over de boulevard, aan de andere kant van de weg, teruggelopen naar de auto. Achter de boulevard ligt het strand, waar we ook nog even gingen kijken: een mooi breed zandstrand met een mooie turquiose zee.
Aangezien we nog steeds niet in het hotel konden zijn we maar de wijk Little Havana gaan bezichtigen, dit is een wijk met veel Cubaanse immigranten, waar een typische cubaanse sfeer zou hangen. Nou dat viel wel mee. We vonden het niet zo heel bijzonder.
Ook zijn we nog even door de wijk Coral Gables gereden, waar grotere, duurdere huizen staan. We stopten even bij de Venetian Pools, een zwembad gemaakt uit steen, met water zonder chloor/zout erin. Elke dag wordt het water (3,5 miljoen liter) ververst. Het zwembad was net weer aan het bijvullen toen wij er waren en het zwembad was dicht.
In het hotel aangekomen hadden we wat gedoe na het inchecken; eerst kregen we een kamer die niet leeg was. Daarna kregen we een kamer waarbij het slot vaak weigert (maar het soms wel opeens doet). Dit is nog niet opgelost, maar er zou iemand komen... maar goed, verder ziet het er netjes uit.